sobota, 9 marca 2013

Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem

Ostatnio zorientowaliśmy się z Wojtkiem, że na śniadanie jemy albo parówki (tak wiem... ale my lubimy), jajecznicę lub jajko na miękko :)
Trzeba coś zmienić :)
Dziś nadchodzi poranek zmian :)
Zapiekane bułeczki faszerowane pasta tuńczykową z jajkiem sadzonym


SKŁADNIKI:
4 duże bułki (wysokie)
1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym
1 opakowanie białego sera ze szczypiorkiem
0,5 cebuli
4 jajka
sól, pieprz, papryka


Odcedzić tuńczyka i rozdrobnić widelcem. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z serem, dodać tuńczyka. Wymieszać tworząc jednolita masę.
Bułkom odkroić łebki (zjeść), wydrążyć miąższ (zjeść :P ) lub zostawić i nakarmić kaczki ;/


Napakować farsz do bułek , tak by pozostało trochę miejsca.
Do każdej bułki rozbić po 1 jajku.


Tak przygotowane bułki stawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 10 minut.



Powoli delektować się sobotnim porankiem :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz