niedziela, 22 grudnia 2013

Świąteczna tarta z rybą i krewetkami

 Świąteczna Ryba w innej odsłonie:)


SKŁADNIKI:
12 krewetek Tiger
filet z ryby (dorsza, mintaja, łososia)
250 g sera mascarpone
1 jajko 
pietruszka zielona
kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych pół
ciasto francuskie
białe wino
sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, papryka ostra


Rozmrożone krewetki podgotować w białym winie. Natomiast rybę ugotować na parze. Do serka mascarpone dodać wyciśnięty ząbek czosnki, posiekaną pietruszkę, przyprawy i jajko. Wszystko razem wymieszać.


Na wyłożoną ciastem francuskim formę do tarty nałożyć ser a na niego kawałki ryby, krewetki i połówki pomidorków.
Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 25-30 minut.


Ahhhhhh te Święta :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz