czwartek, 2 stycznia 2014

Krewetki na szpinaku

Po powrocie do domu z wyjazdu sylwestrowego zastajemy pustą lodówkę, ale na szczęście w zamrażarce coś tam się znalazło:)
Krewetki na szpinaku


SKŁADNIKI:
kilkanaście krewetek
szpinak mrożony 
2-3 ząbki czosnku
białe wino
makaron (ewentualnie)
sól, pieprz, masło, ser gorgonzola


Rozmrożone krewetki podgotować przez 1-2 minuty w białym winie. Szpinak również rozmrażamy, masełko rozgrzewamy na patelni wciskamy czosnek, delikatnie podsmażamy. Dodajemy szpinak i dusimy przez kilka minut. 


Na ostatnią minute dorzucamy krewetki, doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z makaronem i kruszymy gorgonzole.


Smacznego Nowego Roku !!!

2 komentarze:

  1. Mamy nowy rok, święta minęły teraz trzeba trochę o siebie zadbać, prosimy o przepisy dietetyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Makaron, szpinak i krewetki - wszystko co lubię! :)

    OdpowiedzUsuń