piątek, 17 stycznia 2014

Zapiekanka z rybą i brokułami

Delikatna i syta
Zapiekanka z rybą i brokułami


SKŁADNIKI:
4 filety z ryby ( np mintaja)
brokuł
pomidorki koktajlowe
oliwki
2 ząbki czosnku
serek topiony 
400 ml śmietany
tarty ser zółty
sól, pieprz, oregano


Różyczki brokuła i rybę najlepiej podgotować na parze. W dwóch naczyniach żaroodpornych umieścić po połowie wszystkich składników.


Śmietanę wymieszać z serkiem topionym, tartym serem żółtym, oraz przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem i oregano. Takim sosem oblać składniki zapiekanki, na koniec dodatkowo posypać tartym serem.
Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez o 25 minut.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz