poniedziałek, 26 stycznia 2015

Rekin z pieczonymi batatami

Ekskluzywny Fish and chips
Rekin z pieczonymi batatami

SKŁADNIKI:
2 płaty rekina
1-2 bataty
2 jajka, bułka tarta
sól, pieprz, kolendra, rozmaryn tymianek
jogurtowy sos ziołowo- czosnkowy


Rekina rozmnożyć, przepłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Oprószyć solą pieprzem, kolendrą i odstawić na pół godziny.
Następnie rybę oprószyć mąką obtoczyć w roztrzepanym jajku i opanierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczy do zarumienienia się panierki z obu stron.


Bataty pokroić w talarki, wymieszać z oliwą z oliwek rozmarynem, solą i tymiankiem.




Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 30-40 minut. Na koniec można włączyć funkcje grill by się zrobiły bardziej chrupiące.


Rekin okazał się całkiem smaczny. Ale jakoś dziwnie jeść żarłacza ludojada :)
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz