poniedziałek, 23 marca 2015

Wegetariańskie sajgonki

Dawno miałam na nie ochotę:)
Tym razem Wegetariańskie sajgonki


SKŁADNIKI:
1 op papieru ryżowego
100g makaronu ryżowego
3 kolorowe papryki
1 marchewka
2 ząbki czosnku
pikantny sos sojowy
olej
sos z pomidorów przeprawiony sosem sojowym, kolendrą i tymiankiem


Wszystkie warzywka pokroić w drobne krótkie paseczki. Podsmażyć je na oleju z dodatkiem pikantnego sosu sojowego i dwoma ząbkami czosnku. Warzywa muszą mieć wyrazisty smak, ponieważ makaron ryżowy go wchłonie. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

 
W ciepłej wodzie zamoczyć  jeden płat papieru ryżowego, a następnie przełożyć na deskę. Nałożyć farsz warzywny i trochę makaronu. zawinąć zgodnie z instrukcją wskazaną na opakowaniu- jak gołąbki.


Zwinięte sajgonki smażyć na dość głębokim oleju tak by z każdej strony się pięknie zarumieniły. Podawać z sosem pomidorowym przyprawionym sosem sojowym, kolendrą i tymiankiem.


Pyszniutkie i chrupiące!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz