niedziela, 19 kwietnia 2015

Schab otulony Szynką Parmeńską z RÓżOWĄ Sałatką

Składniki:
na 5 porcji
  • 5 plastrów ( ok 40 dkg)schabu bez kości
  • 5 plasterków szynki parmeńskiej
  • 5 łyżek musztardy miodowej
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 1 limonka
  • 10 ziemniaków
  • 3- 4 buraki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 szalotki
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie
  • buraczki gotujemy, podobnie ziemniaki
  • schab myjemy, osuszamy, doprawiamy pieprzem, świeżym tymiankiem, skrapiamy sokiem z limonki, smarujemy musztardą, owijamy plasterkiem szynki
  • przygotowujemy sos do sałatki- mieszamy majonez, mod oraz jogurt, doprawiamy pieprzem
  • szalotki szatkujemy, wrzucamy do sosu
  • ugotowane buraczki kroimy w kosteczki, wrzucamy do miseczki, zalewamy sosem
  • ugotowane ziemniaczki odcedzamy, wrzucamy na patelnię z gorącą oliwą, obsmażamy, doprawiamy pieprzem
  • schab smażymy z obu stron na odrobinie oliwy
  • Podajemy razem z zarumienionymi ziemniaczkami i sałatką:)
  • SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz