piątek, 17 kwietnia 2015

Filety z Mintaja w towarzystwie KARMELIZOWANEGO Bakłażana

Składniki:


  • 1 bakłażan
  • 4 łyżki cukru
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 4 filety z mintaja lub innej rybki, którą lubicie
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • oregano
  • bazylia
  • pieprz
  • sól
  • 4 kawałki marynowanej czerwonej papryki
  • 1 kubek soczewicy
  • 2 kubki wody

Przygotowanie:
  • rybę oprószamy pieprzem, natką, bazylią oraz oregano
  • bakłażana kroimy w kosteczki wielkości około 2cm, posypujemy ostrą papryką
  • cukier wysypujemy na sucha patelnię, roztapiamy, wrzucamy bakłażana, mieszamy, dolewamy odrobinę oliwy z oliwek, a także pokrojoną w kosteczki paprykę
  • rybę smażymy na patelni wyłożonej pergaminem
  • soczewicę płukamy pod bieżącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu w 2 kubkach wody, doprawiamy solą
  • Podajemy gorącą z warzywami oraz ugotowaną soczewicą:)
  • SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz