czwartek, 8 sierpnia 2013

Andruty






Składniki:
  • 1 opakowanie wafli
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka kakao

Wykonanie:
Mleko, masło i cukier podgrzać do rozpuszczenia składników.
Dodać kakao i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.  Odłożyć dwa całe wafle, a resztę zmielić - ja mielę w maszynce do mięsa. Wsypać do masy czekoladowej i wymieszać. Dodać mleko w proszku i ucierać mikserem do całkowitego połączenia składników. Masę czekoladową wyłożyć na jeden wafel, przykryć drugim i schłodzić w lodówce.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.

Sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z frużeliną jagodową

Jak już pisałam we wcześniejszych postach moja córka jest na diecie i mam ograniczone pole do popisu, więc staram się zrobić coś z produktó...