Powered By Blogger

wtorek, 24 marca 2015

Niewiarygodny twarożkowy torcik

9789124_889 
Składniki:

3 jajka, 2 szklanki cukru, 400 – 500 g twarogu, 3 – 4 szklanki mąki, 1 margaryna (starta na tarce lub cieniutko pokrojona), 1,5 łyżki proszku do pieczenia.

Przygotowanie:
Do jednej miseczki wrzucić jajka, 1 szklankę cukru i twaróg. Wszystko razem wymieszać na gładką masę. Musi być niezbyt gęste.Do drugiej miseczki wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy margarynę i szklankę cukru. Wyrobić.Otrzymamy ciasto na kruszonkę. Blachę natłuścić. Ciasto na kruszonkę dzielimy na 2 części. Pierwszą część wysypujemy równomiernie na blachę. Na wierzch wylać masę twarogową. Rozprowadzić.Posypać resztą kruszonki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, do 180- 190°C na 25- 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz