środa, 25 marca 2015

Deser z mango, mascarpone i prażonymi migdałami

Dziś polecam deser, który ucieszy każde podniebienie. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Każdemu będzie smakować. Polecam gorąco!!!


SKŁADNIKI:
250ml śmietany 30%,
1 łyżka cukru pudru,
100g serka mascarpone,
1 mango,
50g płatków migdałowych,
15 sztuk biszkoptów okrągłych,
150 ml mocnej kawy parzonej,
rurki waflowe do dekoracji.

PRZYGOTOWANIE:
1. Mango obieram ze skóry, usuwam pestkę. Owoc kroję na mniejsze kawałki i miksuję blenderem na gładki mus.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Dodaję serek mascarpone i razem miksuję. Krem przekładam do rękawa cukierniczego. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni.
3. Biszkopty maczam w kawie i układam na dnie pucharków. Nakładam porcję kremu mascarpone. Następnie nakładam porcję musu z mango. Wierzch deseru posypuję płatkami migdałowymi. Deser dekoruję rurkami waflowymi.

3 komentarze:

  1. Super :) zapraszam do mnie :) www.deliszys4u.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie Kasiu prezentuje się Twój deser :) Bardzo zachęcający i dodatkowo ładnie podany :) Super aranżacja - bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń