niedziela, 22 marca 2015

Muffinki Jogurtowe z płynną czekoladą

Składniki:
na 12 sztuk

  • 1 duży jogurt naturalny
  • 2 jajka
  • 0,5 kostki masła
  • 0,5 kubka cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 1 kubek mąki tortowej
  • Nutella



Przygotowanie:
  • masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia
  • składniki mokre, czyli jogurt oraz jajka mieszamy, dolewamy masło, dodajemy cukier i dosypujemy po łyże mąki wymieszanej z budyniem oraz proszkiem do pieczenia
  • nakładamy do foremek, na dno po dużeeeej łyżce Nutelli, przykrywamy ciastem do 2/3 wysokości foremki
  • Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez około 20 minut
  • Podajemy oprószone pudrem, SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz