Naszło mnie na ziołowe masełko.
Przepis wypatrzony w gazecie, ale lekko zmodyfikowany.
Dziś jako dodatek do świeżej i chrupiącej bagietki.
Ale następnym razem, doda aromatu pieczonej rybie, albo ziemniakom.
Zapewne dobrze będzie smakować, z grillowanym mięsem.
SKŁADNIKI:
200 g masła o zawartości tłuszczu 82 %
pęczek szczypiorku
kilka gałązek świeżego tymianku
1 mały ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
sól himalajska
szczypta pieprzu
A jak to zrobić:
Miękkie masło, utrzeć z solą.
Dodać drobno posiekane zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wlać sok z cytryny, doprawić pieprzem i całość wymieszać na jednolitą masę.
Masełko przełożyć na folię spożywczą i uformować w dowolny kształt.
Odstawić do lodówki, w celu schłodzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz