środa, 11 marca 2015

Kurczaczki - jajka faszerowane z curry

Faszerowane jajka są hitem przystawek chyba w większości polskich domów. Czym je wypełnimy pozostaje tylko sprawą naszej wyobraźni i gustu. Proponuję dla urozmaicenia farsz curry i wesołą formę kaczuszek.




Składniki:
8 jajek
150g serka śmietankowego kanapkowego
sól, biały pieprz, curry
do dekoracji:
ziarna pieprzu, marchew,

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli i studzimy. Odcinamy wierzch i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Do żółtek dodajemy serek śmietankowy i dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem oraz przyprawą curry.
Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu i dzióbek z marchewki.



Czas przygotowania: 25’
Poziom trudności: łatwe
Ilość szt: 8
Kaloryczność: 130 kcal/szt

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly