wtorek, 5 lutego 2013

Dyniowa babka z imbirem

Jako ,że z piwnicznych zapasów mojej mamy dostało mi się troszkę dyni , dlatego też oprócz
smakowitej zupy dyniowej ( pamiętanej jeszcze z dzieciństwa) powstała również ta babka.



Składniki:

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
3/4 szklanki oleju
1/4 szklanki mleka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka sody
3 łyżeczki mielonego imbiru
pół łyżeczki mielonego kardamonu
ok pół szklanki zmielonych orzechów włoskich.

2 szklanki startej na  średnich oczkach dyni.


Wykonanie :

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Piec ok 1 godziny w 180'C

Smacznego :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję drogi Gościu za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi bardzo miło gdy zostawisz tu kilka słów ;)

Wydrukuj Przepis