Jeśli lubicie łączyć pikantne składniki ze słodkimi to ta sałatka zdecydowanie przypadnie Wam do gustu :)
- 2 bataty
- łyżka oliwy
- łyżka soku z cytryny
- szczypta soli i pieprzu
- 50 g sera feta
- pół granatu
- 2 łyżki oliwy z chili
- 0/5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- 1/4 łyżeczki suszonych pomidorów
- 1/4 łyżeczki czarnuszki
Bataty obieramy, myjemy i kroimy w kostkę o wymiarach mniej więcej 2×2 cm.
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny oraz szczyptą soli i pieprzu.
Bataty obtaczamy w marynacie i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy do miękkości w 190 stopniach (ok. 30 min).
Upieczone mieszamy z fetą pokrojoną w kostkę i z ziarenkami granatu.
Całość skrapiamy oliwą z chili i posypujemy przyprawami.
Smacznego :)
2 komentarze
Super propozycja dziś jedliśmy całą rodziną, niezwykłe połączenie słodkich baranów, slonego sera i soczystego granatu
Dziękuję za komentarz. Bardzo się cieszę, że smakowało :)