SKŁADNIKI:
1 bagietka
6 dużych pieczarek
1 czerwona cebula
ok. 15 dkg żółtego sera
(np. królewski, salami, gouda)
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1 łyżka oleju
KROK 1:
Pieczarki pokroić w plastry a cebulę w drobną kostkę
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i pieczarki, dopóki woda z grzybów nie odparuje
Na tarce o dużych oczkach zetrzeć żółty ser
KROK 2:
Bagietkę przekroić wzdłuż, posmarować bardzo cienko masłem
Czosnek przecisnąć przez praskę, rozsmarować na bagietce
Podsmażone pieczarki oraz celę ułożyć równomiernie na bagietce, posypać żółtym serem
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut (dopóki ser się nie roztopi)
SMACZNEGO!!!
Ilość: 1 osoba
Koszt: 5 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz