Przeszukaj blog...

niedziela, 22 lutego 2015

Zapiekanka z pieczarkami

SKŁADNIKI:

1 bagietka
6 dużych pieczarek
1 czerwona cebula
ok. 15 dkg żółtego sera
(np. królewski, salami, gouda)
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1 łyżka oleju




KROK 1:

Pieczarki pokroić w plastry a cebulę w drobną kostkę

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i pieczarki, dopóki woda z grzybów nie odparuje





Na tarce o dużych oczkach zetrzeć żółty ser





KROK 2:

Bagietkę przekroić wzdłuż, posmarować bardzo cienko masłem

Czosnek przecisnąć przez praskę, rozsmarować na bagietce

Podsmażone pieczarki oraz celę ułożyć równomiernie na bagietce, posypać żółtym serem

Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut (dopóki ser się nie roztopi)





SMACZNEGO!!!

Ilość: 1 osoba
Koszt: 5 zł



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz