Przeszukaj blog...

środa, 4 lutego 2015

Potrawka z kurczaka z marchewką i kalarepą

SKŁADNIKI:

1 pojedyncza pierś z kurczaka
3 marchewki
1 kalarepa
1 opakowanie ryżu
1 łyżka przyprawy typu vegeta
1 łyżka mąki
sól, pieprz


KROK1:

Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy.
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu


KROK 2:

Marchewkę oraz kalarepę umyć, obrać i pokroić w kostkę

Pokrojoną marchewkę oraz kalarepę przełożyć do garnka i zalać zimną wodą lekko ponad wysokość warzyw.

Gotować dopóki warzywa nie będą miękkie.


W szklance rozrobić łyżkę mąki z około 100 - 150 ml wody. Dodać do warzyw, dokładnie wymieszać i gotować na bardzo małym ogniu około 1 minuty.

Posolić, popieprzyć do smaku.


SMACZNEGO!!!

Ilość: 2 osoby
Koszt: 10 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz