sobota, 24 sierpnia 2013

Roladki pomidorowe



Składniki:
na 4 porcje
  • 4 filety
  • 5 dkg suszonych pomidorów
  • kulka mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • słoiczek pesto bazyliowego
  • ząbek czosnku
  • 50 dkg pomidorków suszonych
  • parmezan
  • oliwa z oliwek
  • 0,5 szkl bulionu drobiowego
  • bazylia
  • oregano
  • papryka słodka 
Przygotowanie:
  • mięso myjemy, suszymy, oprószamy solą i pieprzem. Rozbijamy. Smarujemy pesto.
  • mozzarellę odsączamy, ścieramy na grubej tarce, mieszamy z suszonymi pomidorkami, doprawiamy szczyptą soli, bazylii i oregano. Układamy na filetach, zwijamy i smażymy ok. 10 minut na rozgrzanej oliwie
  • Czosnek obieramy, siekamy na drobną kosteczkę, podsmażamy. Zalewamy pokrojonymi w kostkę pomidorami i bulionem.
  • podgrzewamy 5- 10 minut. Doprawiamy. 
  •  Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem, posypujemy parmezanem. Wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika i zapiekamy ok 10 minut, podajemy pokrojone w plasterki na makaronie typu tagliatelle. SMACZNEGO!
P.S
Roladki możemy zwinąć w szynkę parmeńską przed podsmażeniem jeśli lubicie:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz