sobota, 17 stycznia 2015

Farmerskie Fusilli

Składniki:
ma 6 porcji
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 2 kiełbaski śląskie
  • 1 op makaronu Fusilli ( świderki)
  • 0,5 kubka śmietany 18%
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki mieszanki ziół prowansalskich
  • 2 łyżeczki bazylii
  • 0,5 kubka startego sera grana padano albo parmigiano reggiano
  • pieprz
  • 1 łyżka sosu sojowego
Przygotowanie:
  • kiełbasę kroimy w plasterki, podsmażamy, paprykę myjemy, kroimy w kosteczki, dorzucamy do podsmażonej kiełbasy
  • dolewamy odrobinę oliwy z oliwek i sosu sojowego oraz łyżką dokładamy miód
  • doprawiamy pieprzem, najlepiej świeżo mielonym oraz śmietaną
  • wszystko dusimy około 20 minut
  • makaron gotujemy według informacji na opakowaniu, odcedzamy
  • mieszamy z sosem, podajemy oprószone ziołami i serem
  • SMACZNEGO!