29 kwietnia 2013

Pasta jajeczna i sałata ze śmietaną


Składniki:

Pasta:
 
5 jajek
1/2 cebuli
1/2 ogórka szklarniowego
1 łyżka majonezu
sól, pieprz

Sałata:

1 sałata
3 pomidory
1 ogórek szklarniowy
1 pęczek szczypiorku
5 łyżek kwaśnej śmietany
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo, ściągnąć skorupkę i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
2.Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
3.Ogórka obrać ze skórki i pokroić na małą kostkę.
4. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
5. Sałatę porwać na kawałki.
6. Pomidory oraz ogórka przekroić na ćwiartki i pokroić na plastry.
7. Pokroić szczypiorek.
8. Doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.

 

1 komentarz: