9 czerwca 2013

Pizza z wędzonym łososiem na cieście francuskim


Składniki:

1 opak. ciasta francuskiego XL
200 g wędzonego łososia
przyprawa do ryb
10 pomidorków koktajlowych
natka pietruszki
4 plastry żółtego sera ( lub ser mozzarella)
1 żółtko + 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1. Łososia podzielić na małe kawałeczki, pomidorki pokroić na ćwiartki, natkę drobno pokroić.
2. Ciasto podzielić na dwie równe części. Na dwie części rozłożyć łososia i posypać niewielką ilością przyprawy. Całość posypać pietruszką, ułożyć pokrojone pomidorki i poukładać porwany ser.
3. Żółtko wymieszać z olejem i posmarować brzegi ciasta.
4. Pizze przełożyć na blaszki wyścielone papierem do pieczenia ( można wykorzystać papier dołączony do opak. z ciastem).
5. Piec w temp. 220 st. C do momentu zrumienienia.
6. Pizze wyciągnąć z blaszek, ściągnąć papier i podzielić na kawałki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz