30 marca 2014

Sajgonki I


Składniki:

papiery ryżowy
2 duże marchewki
1 cebula
5 ogórków konserwowych
1 podwójna pierś z kurczaka
2 papryczki chili
sól, pieprz, słodka czerwona papryka

Sposób przygotowania:

1. Marchew obrać, pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Chili pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie te składniki podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać 1/3 szklanki wody, poddusić. Przyprawić solą, pieprzem i papryką.
2.Ogórki pokroić w słupki.
3. Pojedyncze arkusze papieru zamoczyć na chwilkę w wodzie. Nałożyć farsz i zawinąć sajgonki.
4. Sajgonki smażyć w głębokim tłuszczu.

( Sajgonki można podać z sosem chili, czosnkowym lub innym ulubionym )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz