Pasta kanapkowa jajeczno-śledziowa

Cześć :)

Po 1 zapraszam Was do zapoznania się z KONKURSEM :)


Po 2 w sieci, na stronie Sarigato znalazła się pierwsza wzmianka o Porze - tutaj :)


Po 3 prezentujemy pomysł na śniadanie/kolację :)



Na zdjęciu mój ulubiony kubek :) Pani Owca na łące :)



Pasta kanapkowa jajeczno-śledziowa


Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 puszka śledzia w oleju
  • 1 pęczek dymki
  • 3 ogórki kiszone
  • 5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i ścieramy na tarce.




Śledzie odsączamy z oleju i rozdrabiamy.


Ogórki kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce.




Dymkę drobno kroimy. Składniki łączymy, doprawiamy, dodajemy majonez i chłodzimy.


Smacznego! :)