piątek, 26 kwietnia 2013

CUKINIA Z FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

Pierwszy dzień urlopu zaplanowałam na wiosenne porządki na balkonie.
Było ciężko, ale się opłacało.
Rosną już sobie pelargonie, zioła i przyjdzie jeszcze czas na pomidorki koktajlowe i paprykę.
Jak się mieszka w bloku to trzeba sobie jakoś radzić.
 Dobrze, że mam przynajmniej duży balkon to jakoś te moje roślinki się tam pomieszczą.
A już teraz na balkonie kieliszek wina i faszerowana cukinia.

SKŁADNIKI:

1 średniej wielkości, młoda cukinia
1/2 kostki sera feta
4 suszone pomidory
2 łyżki pokrojonych oliwek (mogą być zielone lub czarne)
pieprz
oliwa z oliwek aromatyzowana czosnkiem

A jak to zrobić:

Cukinię umyć i pokroić na 1- 1,5 centymetrowe krążki.
Z każdego plastra wykroić pestki, aby powstał otwór w środku.
Przygotować farsz z fety, pokrojonych drobno suszonych pomidorów i oliwek.
Dobrze wymieszać i doprawić pieprzem, sól jest zbędna, gdyż feta sama w sobie jest słona.
Pokrojoną cukinię wypełnić w środku farszem i smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron, aż cukinia zmięknie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...