Składniki:
300 g bobu
100 g wędzonego boczku
2 łyżki białego sera
1-3 łyżeczki chili (w zależności od preferowanej ostrości) ja dodałam dżemiku z chili przepis tutaj (klik)
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
sól, pieprz
Wykonanie:
- Bób gotujemy do miękkości (pod koniec gotowania solimy) i obieramy ze skórek.
- Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy, aż będzie rumiany i chrupiący.
- Bób miksujemy z białym serem, następnie dodajemy podsmażony boczek. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku chili, solą i pieprzem.
Smacznego
Bób coś niesamowitego! a ta pasta to świetna propozycja ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie
Wow jestem pod wrażeniem o takiej paście jeszcze nie słyszałam. Kanapki z nią muszę być przepyszne. Jak tylko bób pojawi się na półkach będę musiała wypróbować przepis.
OdpowiedzUsuń