Kasza gryczana jest bardzo popularna na naszych stołach, często gotujemy ją do gulaszy lub wątróbki. Jest bardzo zdrowa ma dużo żelaza, cynku i innych minerałów oraz witamin, dlatego jedzenie kaszy gryczanej jest wskazane dla dzieci oraz kobiet w ciąży.
Składniki:
1 woreczek ugotowanej kaszy gryczane
1 łodyga selera naciowego
2 garści kiełek rzodkiewki
pól papryki czerwonej
1 op sera feta
2 jajka ugotowane na twardo
pieprz
3 łyżka nasion słoneczniki
czosnek niedźwiedzi, czarnuszka, kozieradka mielona
Wykonanie:
Do miski przesypujemy kaszę. Dodajemy słonecznik oraz kiełki rzodkiewki. Seler naciowy kroimy w plasterki, paprykę oraz obrane jajka kroimy w kostkę, dodajemy do kaszy. Fetę kruszymy w ręku na drobno i dodajemy do kaszy oraz wszystkie przyprawy. Mieszamy dokładnie odstawiamy na 1 godzinę, aby sałatka się przegryzła.
Składniki:
1 woreczek ugotowanej kaszy gryczane
1 łodyga selera naciowego
2 garści kiełek rzodkiewki
pól papryki czerwonej
1 op sera feta
2 jajka ugotowane na twardo
pieprz
3 łyżka nasion słoneczniki
czosnek niedźwiedzi, czarnuszka, kozieradka mielona
Wykonanie:
Do miski przesypujemy kaszę. Dodajemy słonecznik oraz kiełki rzodkiewki. Seler naciowy kroimy w plasterki, paprykę oraz obrane jajka kroimy w kostkę, dodajemy do kaszy. Fetę kruszymy w ręku na drobno i dodajemy do kaszy oraz wszystkie przyprawy. Mieszamy dokładnie odstawiamy na 1 godzinę, aby sałatka się przegryzła.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz