
Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy to prosta, szybka i smaczna propozycja na dodatek do dań głównych i nie tylko! Idealna jako dodatek do obiadu, a także dań czy przekąsek z grilla. Dzięki połączeniu chrupiącej kapusty pekińskiej z słodką kukurydzą, surówka zyskuje ciekawy smak, który doskonale komponuje się z różnorodnymi daniami.
Przygotowanie surówki z kapusty pekińskiej zajmuje dosłownie chwilę, a efekt końcowy zadowoli każdego! Zapraszam do wypróbowania tego przepisu na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy, idealne surówki która dopełni smak każdego dania!
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I KUKURYDZY – PRZEPIS
Składniki
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- 1 ogórek świeży
- 1 mały por
- pęczek rzodkiewki
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Kapustę pekińską posiekać za pomocą noża lub na mandolinie.
- Ogórka obrać i pokroić w półplastry.
- Rzodkiewkę pokroić w półplastry.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Pora pokroić w półkrążki.
- Jogurt naturalny wymieszać ze śmietaną i musztardą.
- Do miski przełożyć przygotowane składniki, dodać sos, szczyptę soli i pieprzu i wymieszać.
- Surówkę udekorować wedle uznania.


