Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy to  prosta, szybka i smaczna propozycja na dodatek do dań głównych i nie tylko! Idealna jako dodatek do obiadu, a także dań czy przekąsek z grilla. Dzięki połączeniu chrupiącej kapusty pekińskiej z słodką kukurydzą, surówka zyskuje ciekawy smak, który doskonale komponuje się z różnorodnymi daniami.



Przygotowanie surówki z kapusty pekińskiej zajmuje dosłownie chwilę, a efekt końcowy zadowoli każdego! Zapraszam do wypróbowania tego przepisu na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy, idealne surówki która dopełni smak każdego dania!


SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I KUKURYDZY – PRZEPIS

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 ogórek świeży
  • 1 mały por
  • pęczek rzodkiewki
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  1. Kapustę pekińską posiekać za pomocą noża lub na mandolinie.

     
  2. Ogórka obrać i pokroić w półplastry.

  3. Rzodkiewkę pokroić w półplastry.

  4. Kukurydzę odsączyć z zalewy.

  5. Pora pokroić w półkrążki. 

  6. Jogurt naturalny wymieszać ze śmietaną i musztardą. 

  7. Do miski przełożyć przygotowane składniki, dodać sos, szczyptę soli i pieprzu i wymieszać. 

  8. Surówkę udekorować wedle uznania. 


Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy przepis
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i rzodkiewki


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 573

Dodaj komentarz

4 + dziesięć =