Idealna pasta na śniadanie także na Wielkanocne śniadanie.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado,
- ok. 150 g łososia wędzonego na gorąco,
- 1 łyżka majonezu chrzanowego Kętrzyński,
- sól, pieprz do smaku,
- dodatkowo pomidorki,
- odrobina soku z cytryny,
- rukola,
- 1 jajko ugotowane na twardo,
- świeże pieczywo.
Wykonanie:
Jajko gotujemy na twardo. Studzimy obieramy, ugniatamy widelcem. Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę, polewamy sokiem z cytryny ugniatamy widelcem, dodajemy łososia, majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Możemy wszystko zblendować na gładką masę. Pieczywo smarujemy majonezem, kładziemy rukolę, pastę z łososia i pomidorki pokrojone w plasterki. Solimy i doprawiamy pieprzem. Pyszności.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski https://www.instagram.com/majonezketrzynski1945/ Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari