Biała kiełbasa pieczona w piwie

Biała kiełbasa pieczona w piwie z cebulką i jabłkami.

Czas przygotowania: 1 godzina

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • 500g białej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 3 małe jabłka
  • 500ml jasnego piwa
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 10 gałązek świeżego tymianku

1. Cebulę kroimy w piórka a jabłka kroimy w półplasterki. Przekładamy do naczynia w którym będziemy piec. Kiełbasę nacinamy z jednej strony i układamy na cebuli i jabłkach.

2. Teraz przygotowujemy zalewę składajacą się z piwa, musztardy, miodu i tymianku. Mieszamy i polewamy po całej powierzchni naczynia z kielłbasą.

3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 190° C przez 50 minut.

Po tym czasie nasza biała kiełbasa zapiekana w piwie jest gotowa.

Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Please wait...