Przepis na soczystego kurczaka pieczonego w marynacie z majonezu i śmietany. Piekłam już niegdyś mięso z kurczaka w marynacie jogurtowej oraz w marynacie miodowo – musztardowej, przyszedł więc czas na kurczaka w majonezie. Kurczak przygotowany według poniższego przepisu wychodzi niezwykle soczysty. Warto przygotować dość dużą ilość majonezowo – śmietanowej marynaty która porządnie oblepi mięso, wtedy przepis udaje się najlepiej. Zanim jednak przejdziesz do smarowania mięsa marynatą, oprósz je przyprawami. W tym celu najlepiej użyć soli, pieprzy, słodkiej papryki i odrobiny przyprawy do drobiu. Dzięki temu oprósz soczystości kurczak zyska także wspaniały smak i aromat. Tak przygotowanego i upieczonego kurczaka możesz podawać z tłuczonymi ziemniakami lub frytkami oraz ulubioną surówką.