Tosty jak koreczki to moja propozycja na imprezowe przekąski – tanie, ale bardzo smaczne bo potwierdzają wszyscy moi domownicy bardzo ceniący sobie te właśnie finger food.

Sprawdzą się na sylwestra, ale też na kinder party czy inne imprezy na których zależy nam na małych w formie przystawkach.

Główny prym wiedzie tu chleb tostowy okrojony ze skórki (skórki możemy jak najbardziej wysuszyć na bułkę tartą).

 

 

PRZEPIS TOSTY JAK KORECZKI

Składniki:

chleb tostowy

masło

majonez

ser żółty w plastrach

pomidorki koktajlowe

 

Jak zrobić tosty jak koreczki:

Od chleba tostowego odcinamy skórki.

Kromkę chleba smarujemy masłem, na nim układamy plaster sera żółtego.

Drugą kromkę chleba smarujemy majonezem i stroną z majonezem układamy na serze.

Teraz drugą stronę drugiej kromki smarujemy masłem i układamy na niej plaster sera.

Trzecią kromkę sera smarujemy majonezem układamy na serze.

Teraz powstałą kanapkę kroimy w ćwiartki.

W każda kanapkę wbijamy wykałaczkę i ozdabiamy pomidorkiem koktajlowym.

Podajemy od razu.

Jeśli chcemy przygotować koreczki wcześniej, to ważne by w momencie poskładania kanapek zapakować je w folię lub do pojemnika zamykanego by chleb nie obsychał a pozostał miękki. Wtedy tuż przed podaniem kroimy i dekorujemy pomidorkiem.

 

 

 

 

Postaw mi kawę na buycoffee.to