Najlepszy przepis na ciasto na pizzę. Jeśli chcesz uzyskać puchate, miękkie, a jednocześnie chrupiące ciasto na pizzę, koniecznie przeczytaj poniższe wskazówki dotycząca przygotowania. Ciasto na pizzę najlepiej przygotować z wykorzystaniem świeżych drożdży, zawsze używam drożdży babuni. Świeże drożdże sprawiają że ciasto jest miękkie i puszyste. W przypadku suszonych drożdży typ instant ciężko uzyskać ten pożądany efekt. Ze świeżych drożdży koniecznie najpierw przygotuj zaczyn drożdżowy. Letnią wodę wymieszaj ze świeżymi drożdżami, odrobiną cukru i mąki, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce do uaktywnienia. Następnie tak przygotowany zaczyn wymieszaj z mąką, solą i olejem, po czym zagnieć wytrwale gładkie i puszyste ciasto drożdżowe. Tak przygotowane ciasto na pizzę to klucz do sukcesu. Następnie wystarczy pozostawić ciasto do wyrośnięcia, uformować z okrąg, nałożyć dodatki i upiec. Pizza wychodzi tak smaczna, że w mało której pizzerii można dostać tak pysznie upieczoną pizzę.