Szybkie ciastka budyniowe

5
(8)

Szybkie ciastka budyniowe

Maślane, kruche i bardzo łatwe w przygotowaniu ciastka budyniowe. Przypadną do gustu wszystkim łasuchom lubiącym domowe wypieki.

Składniki

  • 250 g mąki
  • 1 margaryna (lub masło 250 g)
  • 100 g cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 2 budynie bez cukru (śmietankowe lub waniliowe)

Przygotowanie

Z wszystkich składników wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Z ciasta robić małe kuleczki (nabierać małą łyżeczką i szybko robić kuleczki). Na koniec widelcem robić wzorek. Piec w 180 stopniach C. około 15 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 8

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!