Omlet z awokado, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi


Omlet z awokado, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to pomysł na pożywne i wegetariańskie śniadanie lub kolację. Prosto i pysznie!

Omlet z awokado, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Składniki:

  • 5 jajek
  • 5 łyżek mleka
  • około 10 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 awokado
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła. Wrzucić drobno posiekany czosnek i lekko posiekany szpinak. Chwilkę smażyć mieszając, aż szpinak zwiędnie.

Do miseczki wbić jajka, dodać mleko, sól, pieprz i roztrzepać. Wrzucić zawartość patelni, pokrojone w małą kostkę awokado i wymieszać.

Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i wlać masę jajeczną. Następnie poukładać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Smażyć na malutkim ogniu pod przykryciem, aż masa się zetnie. Gotowy omlet pokroić w trójkąty.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Omlet ze szparagami, boczkiem i parmezanem

Omlet z rydzami

Omlet po chińsku z tofu i dymką

Jajka po turecku

Jajecznica z awokado, orzeszkami nerkowca beurre noisette

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *