Surówka z kapusty do kebabu to popularny do datek do jeszcze bardziej popularnego dania 🙂

Bardzo smaczna, bardzo prosta do przygotowania.

Możecie ją dodawać oczywiście do tego popularnego fast foodu, ale będzie po prostu pysznym dodatkiem do wszystkiego, nawet do naszych polskich ziemniaków z kotletem.

Polecam wypróbować!

 

PRZEPIS SURÓWKA Z KAPUSTY DO KEBABU

Składniki:

mała główka białej kapusty lub pół większej

1 marchewka

1 łyżka cukru

pół łyżeczki soli

2 łyżki oleju

1 łyżka octu winnego

 

Jak zrobić surówkę z kapusty do kebabu:

Kapustę obieramy z zewnętrznych liści a potem szatkujemy bardzo drobno.

Poszatkowaną kapustę posypujemy solą i cukrem, mieszamy.

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce drobno, dodajemy do kapusty.

Dodajemy olej i ocet, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Odstawiamy na 10 min by smaki przegryzły się.