Racuszki bananowe


Racuszki bananowe

Puszyste i bardzo smaczne placki z bananami, nie tylko dla dzieci. Świetny pomysł na drugie śniadanie lub podwieczorek. Łatwe i niedrogie w przygotowaniu. Polecam!

 

 

Składniki:

2 mocno dojrzałe banany

250ml mleka

3 jajka

300g mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki cukru pudru

szczypta cynamonu

  • Dodatkowo:

olej do smażenia

cukier puder do oprószenia

 

 

*** Banany obieramy ze skórki, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem ***

*** Wbijamy jajka, mieszamy ***

*** Następnie do miski wlewamy mleko i ponownie mieszamy ***

*** Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cukier puder i cynamon ***

*** Wszystko dokładnie mieszamy ***

*** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy po dwie łyżki ciasta na każdy placek ***

*** Smażymy na średniej mocy palnika z dwóch stron na rumiano ***

*** Po zdjęciu z patelni placuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***

*** Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem ***

***  SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE