Szukaj na tym blogu

wtorek, 10 października 2023

Ocet jabłkowy i z ciemnego winogrona


 

 
W zeszłym roku o tej porze, nastawiłam swoje jabłka, z niepryskanej żadną chemią jabłonki i równie ekologiczne winogrona, na ocet. Jabłkowy robiłam wg. przepisu z książki: "Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej", z winogron zaczerpnęłam z bloga: https://tajemnicesmaku.pl/domowy-ocet-winny-jak-zrobic...
 

 
Oba, zlane do butelek, leżakowały w ciemnej i chłodnej piwniczce do dziś. Powiem Wam, że jak otworzyłam obie butelki, to poczułam bardzo przyjemny aromat 🤗 a po skosztowaniu, delikatny i pyszny smak 😋 W porównaniu do sklepowych, oba octy nie mają sobie równych 🥰 Jeżeli tylko jesteście w posiadaniu takich ekologicznych, nie pryskanych owoców, to nie ma na co czekać 😍 nastawiajcie na ocet! Polecam 🙂   
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz