Nie ulega żadnym wątpliwościom, że dynia to królowa jesieni i produkt, po który w tym okresie sięgamy znacznie częściej. Jest idealnym dodatkiem do dań wegetariańskich, mięsnych oraz tych na słodko. Może również stanowić idealny dodatek do aromatycznej kawy latte. Przepis na dyniową kawę z pewnością warto przetestować na własnej skórze. Kawa w takiej wersji to istne niebo w gębie i prosty sposób na urozmaicenie porannych rytuałów. W jaki sposób ją przygotować?
Pumpkin Latte jest napojem kawowym wykonanym z mieszanki tradycyjnych smaków przypraw jesiennych (cynamon, gałka muszkatołowa i goździki), spienionego mleka, espresso i często cukru. Jest ono zwieńczone bitą śmietaną i przyprawą do ciasta dyniowego. Napój ten jest najczęściej kojarzony ze Starbucks, który po raz pierwszy zaoferował go jesienią 2003 roku.
Pumpkin Latte, znane również jako Pumpkin Spice Latte, to napój kawowy, który jest mieszanką tradycyjnych smaków przypraw jesiennych, takich jak cynamon, gałka muszkatołowa i goździki. W Pumpkin Latte, kawa to gorące espresso zmieszane z mlekiem, puree z dyni, wanilią i przyprawami takimi jak cynamon, gałka muszkatołowa, imbir i goździki. Napój jest najczęściej kojarzony ze Starbucks, który po raz pierwszy zaoferował go jesienią 2003 roku.
Pumpkin Spice Latte to aromatyczna kawa z syropem korzenno-dyniowym i bitą śmietaną. Jest to napój o wyraźnym smaku dyni i korzennych przypraw, który idealnie wpisuje się w atmosferę jesieni. Często podawany jest z dodatkiem bitą śmietaną na wierzchu oraz dodatkowym posypem przypraw.