Przepis na przepyszny schab duszony w delikatnym sosie z żółtą cukinią i marchewką. Dzięki długiemu duszeniu schab wychodzi delikatny i kruchy. Sos z tartej cukinii i marchewki jest kremowy i bardzo aromatyczny. Danie najlepiej smakuje w połączeniu z ugotowanym ryżem jaśminowym lub kaszą bulgur. Do przepisu możesz również użyć cukinii zielonej, jednak kolor sosu może wyjść wtedy bardziej zielony. Warto dodać odrobinę kurkumy pod koniec gotowania, dzięki niej sos wygląda bardziej apetycznie. Do przepisu wykorzystaj schab dobrej jakości, najlepiej kupiony w masarni. Schab krojony w plastry i pakowany, np. z Lidla, często jest bardzo suchy i niestety nie jest tak smaczny. Jeśli masz problem i ugotwany schab zawsze wychodzi suchy i gumowaty, być może kupujesz mięso kiepskiej jakości. Całą rodziną polecamy poniższy przepis, przetestowaliśmy go już mnóstwo razy i zawsze wychodzi pyszny obiad.