Krem orzechowy z tego przepisu posmakuje każdemu zwolennikowi lekkich kremów o klasycznych smakach. Przyznam, że nawet dzieci zajadają się nim. Jest puszysty i mocno orzechowy.
Muszę przyznać, że kiedy pierwszy raz wpadł mi w ręce ten przepis powątpiewałam w jego smak. Myślałam, że będzie bardzo tłusty ze względu na połączenie masła i serka mascarpone, który sam w sobie jest dość ciężki. Jednak z braku alternatywy postanowiłam spróbować.
Przepis na krem orzechowy dostałam od koleżanki, która bardzo go zachwalała. Krem jest prosty w wykonaniu i naprawdę…. pyszny. 🙂 Polecam każdemu.
Do jego wykonania użyłam tylko składników najwyższej jakości (kiepski krem mascarpone nie będzie utrzymywał kształtu, przez co krem może być niestabilny). Najlepsze masło orzechowe nie zawiera oleju palmowego, nie ma również dodatku soli i cukru.
Najlepszy smak kremu orzechowego uzyskamy tylko i wyłącznie używając składników najwyższej jakości.
Zobacz również przepisy na:
krem maślany Oreo– doskonały, gdy chcemy przedłużyć przydatność do spożycia naszego tortu.
One Comment
Halina
Uwielbiam orzechy. Na pewno skorzystam z tego przepisu.