Meksykańska salsa z mango to jest przepis petarda!

Mówię wam! Co za eksplozja smaków w ustach! Niesamowite połączenie!

Bardzo słodkie dojrzale mango z niesamowicie aromatyczną kolendrą, do tego chili i cebulka.

Słodko pikantne połączenie, pełne niesamowitego aromatu.

Ja uwielbiam!

Ta salsa to idealny dodatek do ryb, mięs, do burgerów i wrapów, do tortilli i tacos.

Polecam!

 

 

 

PRZEPIS MEKSYKAŃSKA SALSA Z MANGO

Składniki:

1 dojrzałe mango

0,5 małej czerwonej cebuli

2 szczypty chili mielonego

1 łyżka posiekanych listków świeżej kolendry

 

Jak zrobić salsę mango:

Mango obieramy, odkrajamy od pestki, kroimy w drobną kostkę – jeśli jest bardzo dojrzałe jak moje, kroimy w większą kostkę.

Cebulkę kroimy najdrobniej jak się da.

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.

 

Postaw mi kawę na buycoffee.to