Kotleciki szu szu to łatwe i soczyste kotleciki drobiowe smażone na nieco głębszym tłuszczu. Przepis na nie różni się od przepisu na nuggetsy z kurczaka, chociażby tym że zamiast tradycyjnej kilkuetapowej panierki, marynujemy je w gęstym sosie i później w takiej formie smażymy. Wychodzą miękkie i bardzo soczyste. Potrawy przygotowywane na głębokim tłuszczu nie są zalecane w diecie maluszków, ale w przypadku nieco starszych dzieci można już takie podać od czasu do czasu. Moja córka ma 2 latka i bardzo zasmakowały jej kotleciki szu szu. Ja polubiłam ten przepis za prostotę wykonania. W przypadku tradycyjnej panierki zawsze ubrudzę mnóstwo naczyń, zawsze się coś rozsypie i pochlapie. W przypadku tych kotlecików jest znacznie mniej bałaganu. Szu szu i gotowe. Na samym dole strony znajdziesz propozycję talerzyka obiadowego mojej córki z wykorzystaniem poniższego przepisu.