Racuchy twarogowe


Racuchy twarogowe

Puszyste, rumiane i przepyszne racuszki z twarogowego sera mielonego. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Pyszny deser w zaledwie 15 minut!

 

 

Składniki:

* wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, należy je wyjąć z lodówki na około godzinę przed robieniem ciasta

0,5 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka)

2 jajka

160g mąki pszennej

2 łyżki cukru pudru

1 cukier waniliowy 16g

szczypta soli

  • Dodatkowo:

olej do smażenia

cukier puder do posypania

 

 

 

*** Przygotowujemy ciasto na racuchy. Do miski przekładamy mielony ser, wbijamy jajka oraz wsypujemy mąkę, cukry i sól ***

*** Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką, aż powstanie jednolite ciasto ***

*** Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy moc palnika do średniej i układamy ciasto – około 2 łyżki ciasta na każdego racuszka ***

*** Smażymy z dwóch stron na rumiano ***

*** Po zdjęciu z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***

*** Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE