sobota, 13 maja 2023

Pasta z wędzonej makreli i awokado

Może i ona nie ma najpiękniejszego koloru ale za to jest przepyszna.
Idealna do chleba, jako dip do słupków warzyw, samą zajadałam ze smakiem.
Jeśli zrobicie sobie małe grzanki z bagietek to małe mini kanapeczki wskoczą na Wasz talerz.
Wtedy będą idealne na rauty, spotkania z przyjaciółmi.
Polecam gorąco i zapraszam do stołu.

Pasta z wędzonej makreli i awokado składniki:
  • 1 mała cebulka
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 wędzona makrela
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka musztardy ostrej np. rosyjskiej
  • sok z limonki do smaku
  • koperek

Pasta z wędzonej makreli i awokado przygotowanie:
  • Obrałam rybę od ości, rozdrobniłam i włożyłam do misy malaksera.
  • Dodałam posiekaną cebulkę, czosnek, obrane awokado i skropiłam sokiem z limonki.
  • Pulsacyjnie miksowałam aby nie była całkiem gładka.
  • Dodałam na koniec musztardę, ostrą paprykę i dokładnie wymieszałam.
  • Posypałam posiekanym koperkiem.
  • Podałam z bagietką.

Smacznego
Przepis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger