Pizzerinki z ciasta francuskiego

Pizzerinki z ciasta francuskiego to szybka przekąska na śniadanie lub imprezę. Smaczna i kolorowo wyglądająca. Uwielbiają je nie tylko dzieci.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2-3 osób

Trudność przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • 300g ciasta francuskiego
  • 200ml passaty pomidorowej
  • 200g sera mozzarella
  • 2 parówki
  • 1/2 małej papryki
  • 1 mała cebula
  • zioła prowansalskie

1. Ciasto francuskie kroimy na równe części. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek smarujemy dwiema łyżkami passaty i posypujemy szczyptą ziół.

2. Posypujemy startym serem. Na górę układamy parówki pokrojone w plastry oraz drobno pokrojoną celubę i paprykę.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku(góra/dół)do temperatury 220°C przez 13 minut.

Gotowe… Smacznego 😉

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz