Ta sałatka to recycling po pieczonym indyku, ale można ją wykonać od podstaw, to znaczy specjalnie upiec lub ugotować kawałek mięsa indyka stosując ulubione przyprawy. Najłatwiej ją jednak przygotować, gdy już mamy kawałek gotowego mięsa. Teraz już tylko należy otworzyć 3 puszki, pokroić i dodać majonez. Proste, szybkie, smaczne! I nie mam pojęcia dlaczego kalifornijska, taka nazwa widnieje w moim starym zeszycie.
Składniki:
? 300 g pieczonego lub gotowanego mięsa z indyka
? 1 puszka ananasów
? 3/4 puszki brzoskwiń
? 1 puszka kukurydzy
? 3 łyżki majonezu
? sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
? Pieczone lub gotowane mięso z indyka pokroić w kostkę.
? Ananasy i brzoskwinie osączyć z zalewy i również pokroić w kostkę.
? Wymieszać indyka, ananas, brzoskwinie i kukurydzę z majonezem.
? Przyprawić do smaku solą i pieprzem.