piątek, 17 marca 2023

Przepis na śledzie w sosie musztardowym

Śledzie w sosie musztardowym z curry


   Agnieszka przechodzi samą siebie... Zrobiła fantastyczny sos musztardowy. Sos wielo-musztardowy z majonezem i śmietaną. Nie zapomniała o przyprawach... a wyśmienity sosik wyskrobałem z miski z pomocą skórki od chleba...

👉Jak zrobić śledzia w sosie musztardowym❓

   Jak mamy sosik, to już pozostaje niewiele do zrobienia. Trzeba pokroić śledzie i wypaćkać sosem, znaczy wymieszać z sosem musztardowym. 
   Na koniec przekładamy śledzika do mniejszej salaterki i pakujemy do lodówki. Oczywiście nie zapominamy by wyskrobać sosik z miski, w której mieszaliśmy.
   Zapraszamy na przepis na śledzie w sosie musztardowym.
 


Link do filmu z przepisem
 




Składniki:
  • 350g płatów śledziowych solonych
  • 1 cebula
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej lub francuskiej
  • 1 łyżka musztardy delikatesowej
  • 1/3 łyżeczki curry
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz 
Przygotowanie:
   Płaty śledziowe płuczemy w zimnej wodzie, a następnie moczymy (jeśli są bardzo słone, to należy wodę zmienić kilka razy). 
   Gotowe śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w paski takie około 2cm.
   Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Z musztardy, śmietany, majonezu, curry i pieprzu robimy sos. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
   Do sosu wrzucamy cebulę, śledzie i całość mieszamy. Miskę przykrywamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na kilka godzin (można nawet na całą noc) aby smaki się przegryzły i gotowe.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz