Muszle makaronowe meksykańskie

wpis w: makaron i ryż | 0

Muszle makaronowe meksykańskie będą smakować każdemu fanowi makaronu. Meksykański farsz nasyci nawet największego głodomora.

Muszle makaronowe meksykańskie

Muszle makaronowe meksykańskie

Porcje: 2

Składniki:

  • ok 16-18 muszelek makaronowych,
  • ok 150g mięsa mielonego,
  • malutka puszka kukurydzy,
  • malutka puszka czerwonej fasoli,
  • mała cebula,
  • szklanka passaty pomidorowej.
  • sól, pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • oliwa
  • odrobina tartego sera (np. parmezan lub mozarella)

Przygotowanie:

  1. Muszle makaronowe ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na patelni na oliwie zeszklić cebulkę pokrojoną w kosteczkę.
  3. Podsmażyć mięso mielone z cebulą.
  4. Dołożyć fasolę, kukurydzę.
  5. Zalać passatą. Przyprawić.
  6. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować oliwą.
  7. Do muszli nakładać farsz.
  8. Ułożyć muszle w naczyniu. Posypać tartym serem.
  9. Piec w 180 stopni ok 20min.
https://www.bardzogrubysmok.pl/muszle-makaronowe-meksykanskie/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *