Obowiązkowo na świątecznym stole musi znaleźć się jakaś pyszna sałatka. Tym razem mam dla Was przepis na sałatka z selerem naciowym i kurczakiem. Pyszna i chrupiąca
Składniki:
- 250 g makaronu świderki
- 4 łodygi selera naciowego
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 puszka groszku zielonego
- 1 puszka fasolki czerwonej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mały słoik pieczarek marynowanych
- 1 pęczek szczypiorku
- kilka łyżek ulubionego majonezu
- 3 łyżki keczupu
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy do miękkości (ja lubię taki aldente). Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem przyprawy do kurczaka lub przyprawy delikat czerwony. Selera myjemy i drobno kroimy. Pieczarki odsączamy i drobno kroimy. Szczypiorek też drobno kroimy. Groszek, fasolkę i kukurydzę odsączamy i przepłukujemy. Wszystkie składniki wkładamy do miski, mieszamy z majonezem i keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz